Nieuws

Kristien en EQ
8 april 2015:

Vandaag start de champagneverkoop georganiseerd door Kiwanis Tielt-Winge ten voordele van Openweide vzw.Per door ons verkochte doos van 6 flessen (prijs =150 euro) wordt 30 euro geschonken aan Openweide vzw. Het is een exclusieve champagne van Stéphane-Herbert , speciaal gebotteld voor Kiwanis Tielt-Winge. Je kan bestellen tot 15 mei. Voor meer info, aarzel niet om ons te contacteren. Alvast hartelijk dank voor je steun ! Ook een welgemeende dankuwel aan de leden van Kiwanis Tielt-Winge om ons deelgenoot de maken van dit mooi initiatief !

15 maart 2015:
Op deze ''Dag van de Zorg'' hebben we een bezoek gebracht aan het opvangcentrum van St.-Truiden (Fedasil). De begeleiders van het opvangcentrum voor asielzoekers maken in het kader van het schoolproject van hun time-outwerking voor niet-begeleide, buitenlandse minderjarigen regelmatig gebruik van het aanbod van Openweide vzw. Met dank voor de uitgebreide toelichting over de verschillende projecten die er voor de mensen voorhanden zijn !

11 maart 2015:
Kristien heeft een opleiding ''kinderen en angst'' gevolgd. Een andere opleiding volgt in september: kindertherapie. Tijdens deze jaaropleiding worden in de begeleiding van kinderen onder meer methodieken aangereikt die een andere taal vragen (een doe-taal, een voel-taal, een speeltaal, een woordenloze taal,…)De bedoeling is om op die manier nog beter inzicht te verwerven in wat kinderen als angstig en moeilijk ervaren, mogelijk verborgen houden en hen daarbij de bodem en de grens aan te reiken die ze nodig hebben.

31 januari 2015:
Openweide vzw kan een verbouwing starten dankzij sponsoring van RTA.Openweide vzw neemt een mooi bedrag in ontvangst van de Ronde Tafel Aarschot. Dit zal besteed worden aan het inrichten van een verblijfsruimte voor 1 jongere tijdens een time-out of een natuurkamp. Daarnaast sponsort RTA ook 1 jongere om in 2015 gratis 2 keer per maand een halve dag begeleiding op maat te genieten bij Openweide. Hartelijk dank aan alle heren/leden van RTA voor hun financiële steun, gedreven engagement en bovenal fijne samenwerking van de afgelopen maanden !

25 januari 2015:
Zin in een rustig natuurkampje deze zomer?We hebben een aanvraag ontvangen van een voorziening voor een inschrijving van een meisje voor deelname aan ons natuurkampje van 3 tem 7 augustus, met overnachting. Een kampje kan pas doorgaan vanaf 3 kinderen. Vandaar onze oproep aan ouders en/of aan mensen die u kent met een kind met een zorgvraag: is dit kampje iets voor uw kind en kan het voor die week ingeschreven worden ? Laat het ons weten zodat we de voorziening op korte termijn een antwoord kunnen geven.
Het meisje verblijft in een voorziening, kent Openweide al lang en zou heel graag deelnemen aan dit kampje! Het zou tof zijn dit bericht zoveel mogelijk te delen. Graag met de tekst erbij. Zo kunnen we meer mensen bereiken.

7 januari 2015:
Hartelijk dank aan de leden van Kiwanis Tielt-Winge om de individuele begeleiding voor 1 jongere gedurende dit volledige jaar te sponsoren.

12 november 2014:
Openweide vzw heeft zich ingeschreven voor de ING Solidarity Award. Als we hiervoor genoeg stemmen krijgen, ontvangen we een stukje sponsoring die we kunnen inzetten om het schuurtje achteraan om te bouwen tot een crea- en verblijfsruimte; Je kan hier voor Openweide stemmen. Alvast bedankt voor jouw stem.

31 oktober 2014:
Allen welkom op het prachtig nieuw event Aarschot Bruist! van de Ronde Tafel Aarschot ten voordele van Openweide vzw ! We werken intussen verder aan de uitbouw van een nieuw project binnen onze werking. Alvast een oprechte dankjewel aan de leden van de Ronde Tafel Aarschot voor hun inzet en betrokkenheid.

27 oktober 2014:
Ons eerste kampje in de herfstvakantie is een succes geworden! Kijk gauw even naar de mooie kiekjes hiervan. Meer informatie over onze vakantiekampjes is terug te vinden onder Ons Aanbod.

25 oktober 2013:
In de Kersteditie van Vitaya magazine zal een reportage verschijnen over mama Stephanie & dochter Maud en de aangepaste begeleiding die ze kunnen vinden bij Kristien in Openweide.

1 september 2013:
Openweide vzw heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Fonds Vrijetijdsparticipatie vzw. Het betekent concreet dat mensen in armoede of voorzieningen die mensen in armoede vertegenwoordigen in bepaalde omstandigheden slechts 20% van de originele deelnameprijs betalen. Het Fonds komt tegemoet aan de overige 80% van de prijs. Geleive ons te contacteren voor meer informatie.

15 juni 2013:
Wij zijn inmiddels gestart met time-out projecten. (zie verder onder de rubriek ''Ons Aanbod'')

26 april 2013:
Het Laatste Nieuws is bij ons op bezoek geweest en heeft een mooi artikel gepubliceerd over Openweide. Bedankt !

11 feb 2013:
We zijn ontzettend blij met de recente komst van onze instellingshond EQ, opgeleid en toegewezen door Hachiko vzw ! Kristien en EQ hebben beiden met succes de intensieve winterstage van dit jaar achter de rug, georganiseerd door Hachiko vzw. Inmiddels floreert EQ hier op het terrein van Openweide (hij kent een 50-tal commando''s !) waar hij van bijzondere affectieve waarde is ten aanzien van onze diverse bezoekertjes.